16 maj 2017

Sommartips

Vilket är ditt smultronställe i Mälardalen?

 

Lena Rydås, Nynäshamn

– Nynäshamn såklart! Staden ligger ju mitt ute i skärgården. Jag gillar hamnen med sina bodar och när man går ut på hamnpiren känns det som att man är ute i farleden. – Även Strandvägen, som byggdes som läktare till OS-seglingarna 1912, är en fantastisk promenadväg och ett andningshål. Den går längs havet och du kan bada över allt utmed vägen. I sommar har vi också Nynäskalaset, en två dagars parkfestival.

Qutaiba Aldahwa, Ingarö

– Jag gillar att ta Djurgårdsfärjan från Slussen i Stockholm till Gröna Lund och att sedan promenera runt på Djurgården. Det är så grönt och fint där på sommaren. – En annan favorit är att springa – eller gå – uppför Hammarbybacken hela vägen upp till toppen. Det är fantastisk utsikt över hela stan därifrån! För att få lite extra träning brukar jag ibland oäven styrketräna med hjälp av de redskap som finns nedanför backen.

Kjell Holst, Norberg

– Elsa Anderson Konditori här i Norberg. Ibland är det 10 meters kö utanför med det är faktiskt värt att vänta 30 minuter för deras hembakade bröd. Mina favoriter är tangobakelsen, mandelringarna och de amerikanska wienerbröden som är fyllda med kanel och socker. – Elsas brann ner i augusti 2015 och öppnar igen i maj i år. Då kommer jag stå längt fram i kön!

Katarina Bergstrand, Ekerö

– Mitt smultronställe är en cykeltur ut till Ekerö, följa en bit av Mälardalsleden och kanske äta lunch eller ta en fika på mysiga Ekebyhovs slott från 1700-talet. På hemvägen gör jag gärna en avstickare ner till Jungfrusunds Marina och njuter av solen från någon av bryggorna. – Helt klart en Mälaroas utanför storstadshetsen!

Olivia Linderoth, Uppsala

– Min favorit är att promenera längs Fyrisån och sedan vidare förbi gamla torget och domkyrkan upp till slottet här i Uppsala. Därifrån har du en fin utsikt över staden. – Det är också mysigt att ha picknick i Ekoparken. På Valborg är det proppfullt där men till sommaren, när studenterna har lämnat stan, finns det plats för alla.