20 jun 2017

5 tips – stationsnära barhäng

1. Stationen Uppsala - trevlig restaurang i det gamla stationshuset. Utöver god mat kan man ta ett glas på den del av restaurangen som vetter mot spårsidan, det som en gång i tiden var en perrong. Tågen rullar förbi bara tre meter utanför de stora glasfönstren. En solklar vinnare!

2. Harrys Katrineholm - schysst pub i stationshuset. Har man tur får man ett ledigt fönsterbord där man kan avnjuta en kall öl samtidigt som man ser tåg susa förbi utanför.

3. Bar och Bistro Gnesta - mysig bar i stationshusmiljö. Man ser inte mycket av tågtrafiken utanför, men det finns en uteservering som erbjuder fin utsikt över både järnvägen och Frösjön.

4. Perini Stockholm Central – denna champagnebar ligger i övre hallen på Stockholm Central. Skön stationskänsla och gott bubbel, men istället för tåg och järnväg ser man de som skall ut och resa eller precis har ankommit med tåg.

5. Vid Spåret Hallsberg - granne med stationshuset (västerut) ligger denna trevliga inrättning. Här kan man med fördel äta och dricka med utsikt över stationsområdet i Hallsberg.

Text: Johan Prosén