17 aug 2017

SJs 10-biljetter har flyttat från Regionalkortet till SJs app

Den 16 augusti upphörde SJ att sälja 10-biljetter laddade på Regionalkort, både via biljettautomaterna och hos TiM-ombuden. Den nya digitala 10-resorsbiljetten har funnits till försäljning sedan 27 juni


– Övergången från 10-biljetter laddade på SJ Regionalkortet till den nya 10-biljetten i appen har gått väldigt bra under sommaren och det är tydligt att kunderna hellre "blippar" i sin telefon än vid en kortläsare på perrongen. Detta stärker oss i vår strävan att hela tiden förbättra och förenkla för våra resenärer och migrera så många köp som möjligt till våra digitala kanaler, säger Klas Bringert, ansvarig Kunderbjudande Biljett på SJ.

Har du laddat en 10-biljett på ditt Regionalkort innan 16 augusti kan du resa upp alla resor under den tid biljetten gäller.

Till skillnad mot 10-biljetterna laddade på SJ Regionalkort, gäller den nya digitala 10-biljetten inte för resor med SJ InterCity. Andra skillnader mellan den nya och den gamla 10-biljetten är att den nya säljs digitalt på sj.se och i appen, samt att giltighetstiden är 90 dagar mot tidigare 30. Principen för prissättningen är precis som tidigare tio resor till priset av åtta.

Mer info om den nya 10-biljetten: https://www.sj.se/sv/vi-erbjuder/pendla-med-tag/10-biljett.html

 

Varför tar SJ bort 10-biljetter laddade på SJ Regionalkort?

  • När 10-biljetten på Regionalkortet infördes 2005 blev den snabbt väldigt populär. Sedan dess har fler och fler biljettköp ständigt flyttat från ombud och biljettautomater till SJs digitala kanaler (sj.se och SJs mobilapp).
  • Den 1 oktober kommer alla biljetter, utom den nya månadskortet Movingo, att flyttas från SJs regionala säljsystem till det nationella systemet. Slopandet av det gamla 10-kortet är en del i detta arbete.

Hur gör jag om jag inte har någon mobiltelefon?

  • Den nya digitala 10-biljetten är ett mängdköpserbjudande som ger kunder som reser minst 10 resor på samma sträcka under 90 dagar ca 20 procent rabatt. Har du ingen mobiltelefon kan du fortfarande köpa biljetter snabbt och enkelt via andra kanaler, men då till ordinarie pris för enkelbiljetter.
  • Du kan också köpa och boka 10-biljett via sj.se. Läs mer om hur du köper och bokar här.