29 aug 2017

Resa & Robin nominerade till Publishingpriset

Under 2016 följde vi på TiM med de sköna figurerna Resa och Robin på olika äventyr ombord på bussar och tåg i Mälardalen. Nu har dessa berättelser blivit nominerade till Publishingpriset, vilket vi på TiM såklart är väldigt glada och stolta över.

Resa och Robin har skapats av Marin Salto, som är en pseudonym för Karin Salmson och Marie Tomičić. Tillsammans med illustratören Maria Borgelöv har de skrivit och illustrerat berättelserna, som hjälper lekfulla resenärer i alla åldrar att upptäcka det spännande och roliga med att åka kollektivt.

-Det finns så många bra saker med att resa tillsammans – både för att det är praktiskt och med tanke på vår gemensamma framtid, miljö och resurser. Därför skapade vi på TiM Resa och Robin som en sorts ambassadörer för att hjälpa våra resenärer att förstå hur systemet hänger ihop, berättar Jan Kyrk, VD för TiM AB.

I slutet av 2016 samlade TiM alla Resa och Robins äventyr i en ”specialutgåva för våra lekfulla resenärer” (nr 5/2016 av tidningen Tillsammans i Mälardalen). Det är alltså denna tidning som har blivit nominerad till Publishingpriset i kategorin ”Infomagasin/one-shot-magasin”. Priset delas ut på Berns i Stockholm den 23 oktober 2017.

Resa & Robins egen hemsida: www.resaochrobin.se

Mer info om priset: www.publishingpriset.org/nominerade-2017