TiM ger dig gränslöst resande i mälardalen

Inom Trafik i Mälardalen (TiM) samverkar vi för att underlätta för dig som reser i Mälardalen. Vårt gemensamma mål är att göra det så snabbt, enkelt och prisvärt som möjligt att resa med våra tåg och bussar, samt Stockholms tunnelbana.

Vi är TiM

TiM = SJ, Länstrafiken Örebro, Länstrafiken Sörmland, UL och VL

Inom marknads- och utvecklingsbolaget Trafik i Mälardalen AB (TiM) samverkar SJ Regional, UL, SL, VL, Länstrafiken Örebro och Länstrafiken Sörmland.

Vi har en vision om gränslösa resor i Mälardalen. Tillsammans vill vi förenkla din vardag och få fler människor att välja att resa kollektivt i Mälardalen.

För att du som kund ska vilja resa med oss och vara nöjd med ditt val jobbar vi gemensamt med följande frågor:

  • Biljetter och prissättning
  • Utveckling av betallösningar
  • God anslutningstrafik till och från tågen
  • Utveckling av trafikutbudet
  • Uppföljning av resendestatistik
  • Förbättrade kundrelationer
  • Tillgänglighetsanpassning

TiM-samverkan omfattar all buss-, tunnelbane- och pendeltågstrafik inom Stockholms, Uppsala, Södermanlands, Västmanlands och Örebro län.

TiM-samverkan omfattar också SJs regionaltåg och InterCity till och från ett 40-tal stationer från Gävle i norr till Örebro i väster och Linköping i söder.

Trafik i Mälardalen AB (TiM) leds av TiMs VD tillsammans med en TiM-koordinator och i de två arbetsgrupperna; Planering & Kvalitet samt Marknad & Försäljning, finns representanter för alla samverkande parter.

Vi krymper Mälardalen

I Mälardalen bor ungefär en tredjedel av Sveriges befolkning. Med väl fungerande kollektivtrafik kommer både städer och människor närmare varandra.

Med snabba tågförbindelser blir det till exempel enklare att få ihop vardagen för dig som vill kunna bo på en plats — och arbeta på en annan.

Våra tåg och bussar krymper också avstånden mellan populära resmål som till exempel Svampen i Örebro, Skrapan i Västerås och Globen i Stockholm.